MENÜ
EN | HU

Nemzetközi pályázatok

 

Enterprise Europe Network


                                                                                 

A Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezetén belül működő Enterprise Europe Network az Európai Bizottság határokon átnyúló projektje. A világ legnagyobb és az Európai Unió egyetlen vállalkozásfejlesztési hálózataként több, mint 60 országban van jelen. A nemzetközi ambíciókkal rendelkező kis- és középvállalatokat a hálózat olyan ingyenes szolgáltatásokkal segíti, mint a nemzetközi üzleti és innovációs partnerkeresés, piaci információk nyújtása, célzott üzletember találkozók, tréningek, személyre szabott innovációs tanácsadás. Emellett az elérhető hazai és nemzetközi pénzügyi források, pályázatok feltérképezéséhez is támogatást nyújt.

 

Tanácsadási szolgáltatások:

 • Külpiacra lépés, piaci információk
 • Finanszírozási tanácsadás
 • Szellemi tulajdon nemzetközi védelme
 • H2020 innovációs tanácsadás

 

Partnerkereső szolgáltatások:

 • Nemzetközi üzleti partnerkereső
 • K+F, és innvovációs partnerkeresés

 

A H2020 keretprogramban való részvétel előkészítése részeként az Enterprise Europe Network komplex vállalati innovációt vizsgáló diagnosztikai szolgáltatást kínál a vállalkozások számára. A felmérés során tanácsadónk egy erre a célra fejlesztett diagnosztikai szoftver segítségével felméri vállalkozása innovációs kapacitás növelésének és tevékenységének hatékonyabbá tételének lehetőségét. Az eredmények alapján vállalkozását a megfelelő piaci környezetben helyezi el a rendszer, az adatbázisában tárolt több, mint 4000 európai cég és kb. 250 magyar vállalat adatai alapján.

Enterprise Europe Network – Összekötjük a nemzetközi szakértelmet és a helyi tudást, hogy ötletéből üzlet legyen!

Enterprise Europe Network weboldala

 

 

Határokon átnyúló együttműködési program

CORD (Crossing Bridges with the help of ambassadors) - Magyarország és Szlovákia határmenti régiójában fellelhető szolgáltatások fejlesztése, együttműködés erősítése a nagykövetek segítségével


A KKV-k nem csupán az EU gazdaságának gerincét képezik, de a regionális fejlesztésben is kulcsszerepet játszanak. Jelen vannak azokban a vidéki és a kevésbé fejlett régiókban is, amelyek a külföldi befektetők/cégek számára különféle okok miatt nem annyira vonzóak. Jellemző a KKV-kra, hogy felelősségteljesebbek a munkavállalóikkal szemben és jobban integrálódnak a helyi közösségbe, mint a nagyvállalatok.

A statisztikák azt mutatják, hogy ezek a nemzetközi piacon tevékenykedő KKV-k nagyobb termelékenységet érnek el, innovatívabbak, szorosan kapcsolódnak a régióhoz, magasabb képzettségű munkaerőt foglalkoztatnak, ugyanakkor a külpiacra lépés lehetősége nem merül fel bennük.

A gazdasági tevékenység mindkét országban jellemzően a városokra koncentrálódik, a vidéki területeken történő vállalkozói tevékenység átgondolt, strukturált támogatása még nem éri el a kívánt hatékonyságot, ezzel párhuzamosan a határon átnyúló támogatási lehetőségek sem jelentősek.  Ennek is köszönhetően a KKV-k nemzetközi aktivitása mind Magyarországon, mind Szlovákiában alacsony, elmarad az EU többi országának teljesítményétől.

Az Interreg Slovakia-Hungary CORD projekt célja a potenciális és a meglévő vállalkozók működését támogató szervezetek közötti együttműködés megerősítése, valamint a kis- és középvállalkozások nemzetköziesedési hatékonyságának növelése. További fontos cél a nők vállalkozói feltételeinek javítása.

A projekt célkitűzéseinek megvalósítását az alábbi tevékenységek biztosítják:

 • A meglévő és potenciális vállalkozók igényeinek feltérképezése a határokon átnyúló tevékenységek támogatására
 • Határokon átnyúló együttműködési szolgáltatások feltérképezése a határ menti régiókban
 • A szlovák és a magyar szervezetek közötti határokon átnyúló együttműködés támogatása
 • Jó példák bemutatása nagyköveti tapasztalatok alapján és azon vállalkozásokon keresztül, akik ténylegesen használják ezeket a szolgáltatásokat
 • Pilot események - workshopok szervezése üzleti készségek fejlesztése érdekében, továbbá networking események rendezése új üzleti kapcsolatok kialakítása, új partnerek megismerése céljából.

Vezető partner

Projektpartnerek

 

 

Határokon átnyúló együttműködési program

EYES (Emerging Young EntrepreneurS) - Üzleti készségek fejlesztése Szlovákiában és Magyarországon


Az EYES projekt specifikus célja Szlovákia és Magyarország határmenti régióit gazdaságilag még egységesebbé és versenyképesebbé tenni, miközben javulnak az emberek és intézmények közötti kapcsolatok és együttműködések, és bővülnek a foglalkoztatási lehetőségek. A nemzetközi projekt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, a Pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. partnerségén keresztül valósul meg.

A közös kihívás, mely a partnereket a projekt megformálására ihlette, a Szlovákiában és Magyarországon tapasztalható alacsony vállalkozói szellem, valamint azok a statisztikák, melyek felhívják a figyelmet, hogy a fiatalok inkább állami és multinacionális cégek alkalmazottai kívánnak lenni, mintsem saját vállalkozásukat elindítani és önfoglalkoztatóvá válni.

A két régióban a legfőbb kihívás és probléma, hogy a munkáltatók és cégek nehezen találnak kompetens, fiatal alkalmazottakat, illetve, hogy a vállalkozói szellem/kompetenciák alacsony szintűek.

Az EYES projekt fő célja a határon átnyúló együttműködés erősítése a partnerintézmények között, és a rendelkezésre álló, problémát kezelő szolgáltatások népszerűsítése a témában. Jó gyakorlatok megosztása és egy 3D virtuális platform segítségével innovatív üzletfejlesztési modell megvalósítása. Egy olyan komplex, hagyományostól eltérő oktatási metódus kifejlesztése és implementálása, amely átültethető más ország gyakorlatába is. Stratégiai partnerek és a civil szervezetek szintén hozzájárulnak, hogy a program elérje a fiatalok kritikus tömegét.

Vezető partner

Projektpartnerek

Projekt weboldala

 

Elérhetőségek

MNKH Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.

1095 Budapest, Ipar utca 5.
(Down Town Irodaház)

Telefonszám: +36 1 810-1600
Email: info ( kukac ) tradehouse ( pont ) hu
Fax: +36 1 810 1601

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Együttműködő partnereink

Kattintson a nagyításhoz

Cégregisztráció
Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálja, hogyan gondoskodunk adatai védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk. Rendben